top of page

„Kariauti dėl taikos - tai kaip dulkintis dėl nekaltybės“ – 12 nuodingų George‘o Carlin‘o citatų


Didžiausio ciniko citatos


George‘as Carlin‘as (1937-2008) - amerikiečių stand-up komikas, pagarsėjęs tuo, kad jo pasisakymai buvo neįtikėtinai ciniški ir paliesdavo net pačius „neliečiamiausius“ gyvenimo aspektus: religiją, šeimą, politiką, aplinkos apsaugą ir kt. Toli gražu ne visiems patiko jo pokštai, tačiau neįmanoma nepripažinti: jie visada pataikydavo „į dešimtuką“, todėl Carlin‘o šou apsilankė milijonai žmonių, sugebančių pasijuokti iš savęs.


---


Ar žinote, kaip aš apibūdinu ekonomines ir socialines klases šioje šalyje [JAV]? Aukštesnioji klasė laiko visus pinigus, nemoka nei cento mokesčių. Vidurinė klasė moka visus mokesčius, atlieka visus darbus. O vargšai čia... vien tam, kad išgąsdintų viduriniąją klasę. Kad ji ir toliau eitų į darbą.


---


Pažvelkite, kokiame pasaulyje mes gyvename. Tiksliau, kuo mes paverčiame šį pasaulį. Kertame miškus, nusausiname upes ir ežerus, išpumpuojame naftą, statome fabrikus ir gamyklas, atomines elektrines... „Žmogus – Dievo kūrybos vainikas“?! Taigi bet kuri utėlėta žiurkė mūsų sąvartynuose yra tobulesnė už mus. Ji, bent jau, neturi potraukio susinaikinti, gyvena harmonijoje su ją supančiu pasauliu, kad ir kokiose sąlygose atsidurtų. O mes? Žaizda planetos kūne. Parazitai, kurių jau seniai reikia atsikratyti.


---


Štai kas yra namai – tai vieta, kur saugomas jūsų šlamštas, kai mes išeiname, kad gautume... dar daugiau šlamšto!


---


Mes per daug kalbame, per mažai mylime ir per dažnai nekenčiame. Mes žinome, kaip susitvarkyti savo pragyvenimą, bet ne kaip susitvarkyti savo gyvenimą. Mes pridėjome metų prie gyvenimo, bet ne gyvenimo prie metų. Mes nuskridome iki Mėnulio ir atgal, bet negalime pereiti gatvės ir susipažinti su nauju kaimynu. Mes užkariavome atvirą kosmosą, bet ne savo vidinį pasaulį.


---


Karas – tai turtingųjų būdas ginti savo interesus, siunčiant į mirtį viduriniosios ir vargšų klasės vaikus.


---


Neseniai supratau, kam reikalingas elektroninis paštas – kad bendrauti su tais, su kuriais nenori kalbėtis.



---


Štai dar kai kas, ko nesuprantu: motyvacijos kėlimo kasetės, motyvacinės knygos. Kas tai yra? Kodėl visiems staiga prireikė papildomos motyvacijos? Juk viskas paprasta. Jūs arba norite, arba nenorite, kur problema? Be to, jei jums užteko motyvacijos nueiti į parduotuvę ir nusipirkti tą knygą, galbūt esate jau pakankamai motyvuotas, ir knygos jums daugiau nereikia. Padėkite ją į vietą, pasakykite tarnautojui: „Eik po velnių, aš motyvuotas!“ ir eikite namo.


---


Kas trečias planetos gyventojas kenčia nuo vienos ar kitos psichinės ligos formos. Pagalvokite apie du geriausius savo draugus. Jei su jais viskas gerai, tada, tai turėtumėte būti jūs.


---


Pagalvokite, koks kvailas yra vidutinis statistinis žmogus, o tada mintyse primeskite, kad pusė iš jų yra dar kvailesni.


---


Tikrasis mūsų kartos hobis – tai verkšlenimas ir bukas plepėjimas apie nieką. Nepavykę santykiai, problemos su mokslu, viršininkas - kretinas. Visa tai nesąmonė. Jei tau niekas nepavyksta, tada yra tik vienas kretinas – tai tu. Ir tu labai nustebsi, jei sužinosi, kiek daug galima pakeisti vien atplėšus užpakalį nuo sofos.


---


Kariauti dėl taikos - tai kaip dulkintis dėl nekaltybės


---


Niekada negalėjau suprasti pasididžiavimo dėl tautos. Man atrodo, kad pasididžiavimas turėtų būti susijęs su tuo, ką pats pasiekei, o ne su tuo, kas nutiko atsitiktinai. Būti airiu – ne įgūdis, o sušiktas nelaimingas atsitikimas. Juk nesakysi: „Aš didžiuojuosi, kad gimiau gegužės 16 d.“ arba „Aš didžiuojuosi, kad esu linkęs sirgti storosios žarnos vėžiu“. Tai kokio velnio jūs didžiuojatės, kad esate amerikietis, airis ar dar koks pašlemėkas?



36 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page